پنج شنبه , تیر ۲۸ ۱۳۹۷

نکته های غیر درسی

کاداورین، یکی از عوامل بدبویی بدن انسان مرده

کاداورین (Cadaverine) با فرمول شیمیایی C۵H۱۴N۲ یک ترکیب آلی است که در ساختار خود، دو گروه آمین (NH۲-) و ۵ گروه متیلن (CH۲-) دارد. کاداورین یا دی آمینو پنتان با فرمول مولکولی H۲N(CH۲)۵NH۲ ؛ مایع شربتی دود کننده، یک باز آلی با وزن مولکولی کم ونیز یک ترکیب ضروری در …

بیشتر بخوانید

روغن آرگان

روغن آرگان (Argan oil) عمدتاً از اسید چرب اصلی “اولئیک اسید” تشکیل شده است. اولئیک اسید (Oleic acid) با فرمول شیمیایی C۱۸H۳۴O۲ و فرمول مولکولی ِ CH۳(CH۲)۷CH=CH(CH۲)۷COOH یک ترکیب آلی است که در ساختار خود یک زنجیر طولانی ۱۸ کربن با یک پیوند دوگانه C=C و یک گروه عاملی کربوکسیلیک …

بیشتر بخوانید

روغن پالم

روغن پالم (Palm oil) متشکل از  اسیدهای چرب و گلیسرول (Glycerol) با فرمول شیمیایی C۳H۸O۳ می باشد. نام این روغن، از اسید چربِ اشباع پالمیتیک اسید (Palmitic acid) با فرمول شیمیایی C۱۶H۳۲O۲ گرفته شده است. رنگ قرمز روغن پالم، به دلیل وجود مقدار بالای بتا-کاروتن است. این روغن، مخلوطی از …

بیشتر بخوانید

گلیسرول ، عامل نرم کنندگی پوست در کرم ها

گلیسرول (Glycerol) یا گلیسرین (Glycerin) با فرمول شیمیایی C۳H۸O۳ یک ترکیب آلی است که در ساختار زنجیر هیدروکربنی خود ۳ گروه هیدروکسیل (OH-) دارد. به دلیل وجود بیش از یک گروه عاملی الکل در ساختار، جزء ترکیبات پلی اُل می باشد. گلیسرول؛ مایع بی رنگ، شفاف، بی بو، با طعم …

بیشتر بخوانید

اولئیک اسید ، عامل تنظیم کننده چربی پوست سر در شامپوها

اولئیک اسید (Oleic acid) با فرمول شیمیایی C۱۸H۳۴O۲ و فرمول مولکولی ِ CH۳(CH۲)۷CH=CH(CH۲)۷COOH یک ترکیب آلی است که در ساختار خود یک زنجیر طولانی ۱۸ کربن با یک پیوند دوگانه C=C و یک گروه عاملی کربوکسیلیک اسید (COOH-) دارد. این ترکیب عامل تنظیم کننده چربی پوست سر در شامپوها می …

بیشتر بخوانید

سیتریک اسید یا جوهر لیمو

سیتریک اسید (Citric acid) یا جوهر لیمو با فرمول شیمیایی C۶H۸O۷ در آب میوه مرکبات (لیموترش، پرتقال، نارنگی، …)، چغندر ونیز میوه های ترش مزه وجود دارد. سیتریک اسید؛ یک هیدروکسی اسید و یک اسید ۳ بازی است که در ۲ نوع آبدار و خشک (بدون آب) تولید می شود. …

بیشتر بخوانید

پارابن ها

پارابن ها (Parabens) به گروهی از ترکیبات آلی گفته می شود که از بنزوئیک اسید (C۶H۵-COOH) مشتق شده اند. پارابن ها؛ دارای خواص آنتی باکتریایی هستند. لذا جزء مواد نگهدارنده محسوب می شوند. این ترکیبات، باعث ایجاد مسمومیت های سلولی ونیز تشکیل غدد سرطانی می شوند. انواع پارابن ها؛ ۱متیل …

بیشتر بخوانید

سدیم کلرید ، عامل غلیظ کننده شامپو

سدیم کلرید (Sodium chloride) با فرمول مولکولی NaCl، یک ترکیب یونی متشکل از سدیم (Na) و کلر (Cl) است. سدیم کلرید (هالیت)؛ بلور بی‌رنگ یا سفید و یا پودر سفید رنگ، در طبیعت به صورت نمک طعام (سنگ نمک) یافت می شود. دارای ساختار مکعبی، کوئوردیناسیون هشت وجهی در اطراف …

بیشتر بخوانید

سورفکتانت یا ماده فعال کننده سطح

سورفکتانت (surfactant) یا ماده فعال کننده سطح، ترکیباتی هستند که “کشش سطحی آب” را به مقدار قابل توجهی کاهش می ‌دهند. مهم ترین بخش از فرمولاسیون یا مواد اولیه صنایع آرایشی و بهداشتی هستند که شامل: ۱آنیونی – ۲کاتیونی – ۳آمفوتری – ۴غیریونی می باشند. سورفکتانت؛ ترکیبات آلی هستند که …

بیشتر بخوانید

آب ژاول یا وایتکس

نام شیمیاییِ آب ژاول (Javel Water) یا وایتکس ؛ هیپوکلریت سدیم (Sodium hypochlorite) یا سدیم کلرات (I) است.   هیپوکلریت سدیم دارای فرمول مولکولی NaOCl می باشد. ترکیب آب ژاول: دارای خاصیت بازی یک عامل اکسید کننده دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی به دلیل تولید کلر (Cl)

بیشتر بخوانید