سه شنبه , آذر ۲۰ ۱۳۹۷

عامل نرم کنندگی پوست در کرم ها

گلیسرول (Glycerol) یا گلیسرین (Glycerin) با فرمول شیمیایی C۳H۸O۳ یک ترکیب آلی است که در ساختار زنجیر هیدروکربنی خود ۳ گروه هیدروکسیل (OH-) دارد.

به دلیل وجود بیش از یک گروه عاملی الکل در ساختار، جزء ترکیبات پلی اُل می باشد.

گلیسرول؛ مایع بی رنگ، شفاف، بی بو، با طعم شیرین، غیر سمّی، الکل ۳ عاملی، محلول در آب ونیز ویسکوز (گران رو) است.

  1. حلال مناسبی برای بسیاری از مواد آلی و معدنی است.
  2. تا ۵۰ درصد از وزن خود، بخار آب (رطوبت) جذب می کند. لذا به دلیل این خاصیت، باعث جذب رطوبت در سطح پوست می ‌شود و پوست را نرم می ‌کند.

همراه با اسید چرب در تمام چربی های حیوانی، نباتی ونیز در روغن ها به صورت “گلیسرید” وجود دارد.

گلیسرول ؛ در داروسازی، تهیه صابون، مایع دست شویی و ظرف شویی، کرم، لوازم آرایشی، تولید مواد منفجره (نیتروگلیسرین) و … بکار می رود.

نکته درسی بعدی

تفاوت های پماد و کرم

♦پمادها دارای فقط یک فاز (از نوع چربی) و فاقد آب می باشند. در صورتی …