چهارشنبه , مرداد ۲۴ ۱۳۹۷

ظروف تفلونی

ظروف تفلونی از آلومینیم (Al) یا استیل (فولاد ضد زنگ) و یا چدن (آلیاژ آهن Fe) با لایه پوششی از پلی تترافلوئوراتیلن Polytetrafluoroethylene تشکیل شده است.

تفلون (Teflon) نام تجاری می باشد.

این ظروف تفلون؛ دارای مقاومت حرارتی بالا، مقاومت زیاد در برابر اسیدها و قلیا‌ها، دارای بالاترین ضریب نچسب می باشد.

پلی تترافلوئوراتیلن یا فلوئون (fluon) ؛ ماده پلیمری با فرمول مولکولی (C۲F۴)n ، مات، غیر سمّی، دارای مقاومت شیمیایی عالی، عایق الکتریکی بسیار خوب، دارای مقاومت حرارتی خوب، ضریب اصطکاک کم، علامت اختصاری PTFE می باشد.

مونومر بکار رفته در ساخت این ماده پلیمری، تترافلوئورواتیلن با فرمول مولکولی C۲F۴ یا به عبارتی CF۲=CF۲ می باشد.

مونومر؛ به مولکول های کوچکی گفته می شود که به عنوان یک واحد تکراری در ساخت پلیمر بکار می رود که تکرار آن، n بار است.

موقع استفاده از این ظروف تفلونی، حرارت باید ملایم تا متوسط باشد. زیرا استفاده حرارت بالاتر از حد مشخص شده (بالاتر از ۳۵۰ درجه سانتیگراد)، باعث تجزیه لایه پوشاننده در ظرف تفلون شده و گاز سمّی فلوئور (F۲) آزاد می‌شود.

  1. در ظروف تفلون، از فلز کادمیم (Cd) استفاده می شود که جزء فلزات سنگین است.
  2. این فلز، به مرور زمان وارد غذا شده و باعث ایجاد سرطان، ضایعات پوستی ونیز کوتاهی در قد می ‌شود.
  3. ونیز این فلز کادمیم، در سنتز هموگلوبین دخالت می ‌کند و باعث ایجاد کم‌ خونی می ‌شود.

طبق گفته “طب سنتی” ظروف سنگی، سفالی، لعابی ونیز گِلی بهترین ظروف هستند. اما طبق گفته “طب جدید” ظروف شیشه ای و پیرکس بهترین ظروف می باشند.

و اما بقیه ظروف؛ آلومینیمی (روحی)، مسی، برنجی، چدن، تفلون، ملامین و … به دلیل وارد شدن عناصر تشکیل دهنده آنها در هنگام طبخ غذا، ممکن است باعث بیماری شوند.

 

نکته درسی بعدی

فولرن

فولرن (Fullerene) ساختار کروی از نانوکربن می باشد که پایه آن، صفحات موجود در گرافیت …