شنبه , آبان ۲۶ ۱۳۹۷

ظروف استیل

ظروف استیل، از آلیاژ آهن (متشکل از آهن Fe ، کروم Cr ، نیکل Ni ، مولیبدن Mo و تیتانیم Ti) ساخته شده است. کیفیت این ظروف به نوع فلزات بکار رفته در آن بستگی دارد.

براق و نقره ای بودن این ظروف استیل، به دلیل وجود نیکل و کروم می باشد.

استیل (فولاد ضد زنگ)؛ سبک، دارای رسانایی حرارتی کم، مقاوم در برابر خراش، خوردگی ونیز زنگ زدگی می باشد.

این ظروف، حداقل واکنش را با مواد غذایی دارند. غذا را در ظروف استیل بپزید. اما در آن، نگهداری نکنید. بخصوص غذاهای اسیدی (گوشت گوساله، بره، بوقلمون، برنج و …)، ترش و نمک دار را در آن، نگه ندارید.

به دلیل کم بودن رسانایی حرارتی این ظروف، در هنگام طبخ غذا باید ظرف را جابه جا کرد و غذا را مرتب هم زد تا قسمتی از غذا نسوزد. برای انتقال بهتر گرما، در زیر ظرف از مس (Cu) یا آلومینیم (Al) استفاده می کنند تا تقسیم حرارت در کل ظرف یکنواخت باشد.

بعضی از این ظروف در شرایط غیر استاندارد، حاوی فلز سرب (Pb) هستند که سرطان زا است.

طبق گفته “طب سنتی” ظروف سنگی، سفالی، لعابی ونیز گِلی بهترین ظروف هستند. اما طبق گفته “طب جدید” ظروف شیشه ای و پیرکس بهترین ظروف می باشند.

و اما بقیه ظروف؛ آلومینیمی (روحی)، مسی، برنجی، چدن، تفلون، ملامین و … به دلیل وارد شدن عناصر تشکیل دهنده آنها در هنگام طبخ غذا، ممکن است باعث بیماری شوند.

نکته درسی بعدی

کربن فعال یا زغال اکتیو

کربن فعال یا زغال اکتیو (Active carbon) ؛ گروهی از مواد کربنی (C) ، دارای …