شنبه , آبان ۲۶ ۱۳۹۷

سیتریک اسید یا جوهر لیمو

سیتریک اسید (Citric acid) یا جوهر لیمو با فرمول شیمیایی C۶H۸O۷ در آب میوه مرکبات (لیموترش، پرتقال، نارنگی، …)، چغندر ونیز میوه های ترش مزه وجود دارد.

سیتریک اسید؛ یک هیدروکسی اسید و یک اسید ۳ بازی است که در ۲ نوع آبدار و خشک (بدون آب) تولید می شود.

هیدروکسی اسیدها؛ به گروهی از کربوکسیلیک اسیدها گفته می شود که یک گروه عاملی هیدروکسیل (OH-) به آنها افزوده شده است.

این اسید، توسط دانشمند ایرانی، جابر بن حیان کشف شد.

سیتریک اسید؛ در تهیه نوشابه، در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی، دارویی بکار می رود.

این اسید، علاوه بر طعم دهندگی باعث تنظیم pH نیز می ‌شود.

نکته درسی بعدی

کربن فعال یا زغال اکتیو

کربن فعال یا زغال اکتیو (Active carbon) ؛ گروهی از مواد کربنی (C) ، دارای …