سه شنبه , آذر ۲۰ ۱۳۹۷

اسانس بوی سیب سبز رسیده

ایزو آمیل والرات (Isoamyl valerate) یا ایزو پنتیل والرات با فرمول شیمیایی C۱۰H۲۰O۲ یک ترکیب آلی است که در ساختار خود یک بنیان ایزو پنتیل دارد.

مفهوم بنیان ایزو = بر روی یک کربن در یک انتهای زنجیر، ۲ گروه متیل (CH۳) قرار دارد.

ایزو آمیل والرات؛

  1. مایع بی رنگ روشن
  2. با بوی متوسط مشابه بوی سیب سبز رسیده
  3. یک استر تشکیل شده از ایزوآمیل الکل و والریک اسید است.

استرها؛ اغلب فرّار و معطر هستند و بوی مطبوع بسیاری از گل ها و میوه ها به دلیل وجود “استر” در آنها می باشد.

وقتی که یک کربوکسیلیک اسید در مجاورت کاتالیزور اسید معدنی (مانند H۲SO۴ یا HCl) به الکل اضافه می شود و عمل رفلاکس (تقطیر برگشتی) انجام می دهند:  استر تولید می شود.

واکنش استری شدن در حالت کلی؛

  1. این واکنش، کند و برگشت پذیر می باشد.
  2. عموماً به این واکنش، فرآیند استری شدنِ فیشر گفته می شود.

نکته درسی بعدی

تفاوت های پماد و کرم

♦پمادها دارای فقط یک فاز (از نوع چربی) و فاقد آب می باشند. در صورتی …