سه شنبه , آذر ۲۰ ۱۳۹۷

اسانس بوی موز

ایزو آمیل استات (Isoamyl acetate) یا ایزو پنتیل استات با فرمول شیمیایی C۷H۱۴O۲ یک ترکیب آلی است که در ساختار خود یک بنیان ایزو پنتیل دارد.

مفهوم بنیان ایزو = بر روی یک کربن در یک انتهای زنجیر، ۲ گروه متیل (CH۳) قرار دارد.

ایزوآمیل استات؛

  1. مایع بی رنگ
  2. با بوی قوی مشابه بوی موز
  3. کمی انحلال پذیر در آب
  4. قابل حل در بیشتر حلال های آلی
  5. یک استر تشکیل شده از ایزو آمیل الکل و استیک اسید است.

استرها؛ اغلب فرّار و معطر هستند و بوی مطبوع بسیاری از گل ها و میوه ها به دلیل وجود “استر” در آنها می باشد.

وقتی که یک کربوکسیلیک اسید در مجاورت کاتالیزور اسید معدنی (مانند H۲SO۴ یا HCl) به الکل اضافه می شود و عمل رفلاکس (تقطیر برگشتی) انجام می دهند:  استر تولید می شود.

واکنش استری شدن در حالت کلی؛

  1. این واکنش، کند و برگشت پذیر می باشد.
  2. عموماً به این واکنش، فرآیند استری شدنِ فیشر گفته می شود.

نکته درسی بعدی

تفاوت های پماد و کرم

♦پمادها دارای فقط یک فاز (از نوع چربی) و فاقد آب می باشند. در صورتی …