پنج شنبه , شهریور ۲۹ ۱۳۹۷

آمیگدالین

آمیگدالین (Amygdalin) با فرمول شیمیایی C۲۰H۲۷NO۱۱ یک ترکیب آلیِ هتروسیکلی است.

ترکیبات هتروسیکلی ؛ به ترکیبات حلقوی گفته می شود که در آنها یک یا بیش از یک هترواتم (اتم هایی مانند: S ، N ، O و …..) در ساختار حلقوی آنها وجود دارد. این دسته از ترکیبات، به صورت ۱سیرشده، ۲سیرنشده و یا ۳آروماتیک هستند.

این ترکیب در ساختار خود: ۲ حلقه شش ضلعی هتروسیکلیِ سیرشده با یک اتم O دارد. لذا یک ترکیب هتروسیکلی می باشد.

و همچنین، یک گروه نیتریل (C≡N-) دارد. سیانیدهای آلی، معمولاً نیتریل (Nitrile) نامیده می شوند. در این ترکیبات آلی، گروه CN توسط یک پیوند کووالانسی به یک گروه حاوی کربن (C) متصل است. این گروه عاملی نیتریل، یون سیانید آزاد (همانند -CN در ترکیبات معدنی) نیست.

هر ترکیب شیمیایی که حاوی گروه تک ظرفیتیِ CN است، سیانید (Cyanide) می باشد. این گروه، سیانو (cyano) نامیده می شود که شامل یک پیوند سه گانه  کربن-نیتروژن یعنی C≡N است.

آمیگدالین؛ گلیکوزید سیانوفوریک است که در هسته  بسیاری از میوه ها مانند: هلو، زردآلو، سیب، به خصوص در بادام تلخ وجود دارد.

در فرم طبیعی که به مقدار کم موجود است، به نام “آمیگدالین” و خالص آزمایشگاهی آن به نام “لاترایل” می باشد.

ترکیب آمیگدالین، به عنوان یک ویتامین شناخته نشده است که به اشتباه؛ به آن ویتامین B۱۷ می گویند.

این ترکیب حاوی شکر بوده و در بدن، ماده ای به نام سیانید (سمّی) می سازد.

نکته درسی بعدی

اتیلن گلیکول، عامل صدفی کننده شامپو

اتیلن گلیکول (ethylene glycol) یا ١و٢- دی هیدروکسی اتان با فرمول شیمیایی C۲H۶O۲ به شامپوی …